lite uppdatering...

Kan först och främst berätta att vi har ett fantastiskt fint väder här! Gick i bara t-shirt och svettades i dag och lärarna retade mig för att hade hade tagit med mig varm halsduk.

Kan också berätta att i går var andra dagen på volontärjobbet! Det är jättekul! Det är svårt att förstå vad barnen säger men ber man att de ska förklara så gör de det snällt. Hittills har vi hjälpt till med matteläxor och spelat diverse brädspel. Barnen frågar mycket, till exempel om Sverige ligger i USA eller Asien, om vi har samma TV-kanaler som dem, varför jag har så stora pupiller, om det finns gympaskor i Spanien och om jag är italienska som är född i Sverige. Det är barn från olika områden i åldrarna 5-12 år och det går inte att avgöra vem som kommer från ett fattigt område och vem som kommer från ett rikare. De flesta säger att det är skillnad på hur de pratar och att det kan vara svårare för oss att förstå slangen de pratar i de fattigare delarna av stan, men i mina öron pratar de precis likadant och det är omöjligt att förstå vad någon säger när de pratar med varandra hur som helst.

I går var vi och såg en teaterpjäs, som vi först trodde var i Teatro Solis men som visade sig vara i ett museum i Prado, norra delen av stan. Museumet var tillägnat familjen som ägt huset på 1800-talet och pjäsen handlade om historien om deras dotter och hennes mystiska liv (det sägs att hon fortfarande spökar). Historien tog inte så lång tid att berätta och den var inte så märkvärdig däremot var skådespelet desto intressantare. Alla åskådare satt på trappstegen till en smal vindstrappa, och det var bara två personer som spelade upp pjäsen. De använde sig bara av en stor låda som rekvesita, samt ljusspel och klassisk musik. De spelade inte några speciella personer utan helt enkelt bara två berättare, men de spelade ut känslor och skapade en stämning mellan varandra som skulle symbolisera den mellan personerna i historien och det var väldigt proffsigt gjort.

I dag ska Oscar göra jordnötssmör (vi köpte en burk när vi kom hit i januari och insåg att det fick bli den enda eftersom det var så dyrt, och nu börjar han få allvarliga cravings) och sen ska vi åka till Montevideo Shopping och titta på Angeles y Demonios. I morgon ska jag i väg och dansa samba, fick reda på att en av lärarna på Academia höll gratislektioner i samba på lördagar! Sen ska jag nog i väg och leta efter en födelsedagspresent till Oscar som fyller 20+ på tisdag, det börjar närma sig 30-strecket!! ;)

Chau!

Kommentarer
Postat av: Moster

Hej på er!

Vill Gratta Oskar på födelsedagen ibland alla maj-barnen, Stephani, Matts, Joy och Anne har alla fyllt år denna månad.

Kul att läsa om ert volontärarbete. Det ä alltid nyttiga erfarenheter att ta med i livet. Kram på er

Moster och gubbe

2009-05-26 @ 13:11:33
Postat av: Anonym

OSCAR, GRATTIS, GRATTIS, GRATTIS !!!!!!



Har försökt nå dig via mail, sms och på Oz_ för att uppmärksamma din födelsedag. Tror inte att ngt kommit fram (om jag förstod Ellen rätt). Vi firar dig när ni kommer hem. Hoppas det blev en kalasdag!!!



Kram

Ewa Ingvar o Niklas

2009-05-27 @ 22:49:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0