Flygplanskrasch, dansmattor & landsbygdsbesök

Ja, nu var det ett litet tag sen jag uppdaterade. I veckan som gått har vi varit på bio, för första gången sen vi flyttade hit faktiskt. Vi såg en nygjord film som heter La sociedad de la nieve, som handlar om flygkraschen i Anderna. Det var otroligt svårt att hänga med (eftersom det bara var spanskt tal) och ibland blev jag bara sur och ville gå ut eftersom jag inte fattade något. Jag förstod i alla fall det viktigaste, det var en krasch, folk dog, taket rasade in, de satt fast väldigt länge, var väldigt hungriga och blev räddade. Mer kanske man inte ens vill veta?

I går var vi hembjudna till Cathrine, egentligen runt lunch eller strax efter eftersom jag skulle in till frissan halv ett. Jag blev inte klar förrän halv fem och kan meddela att jag nu är ofrivillig brunett. Men jag vänjer mig väl om ett par dagar. Hur som helst blev det middag hos hennes föräldrar, och vi spelade singstar och "dansmatta", sjukt kul. De bor i Carrasco, ett område lite längre ut från stan än Malvín, och vilket HUS!! Jag har aldrig sett något liknande! När vi svängde in på deras gata kändes det som att vi var i de finare villakvarteren i Los Angeles. ENORMT! (Bild kommer) Jättehäftigt inrett också, eftersom hennes föräldrar både bott i Norge, Chile, Japan, Saudiarabien, Indonesien och nu Uruguay hade de väldigt mycket häftiga prylar från alla länder. Till exempel samsades ett par längdskidor (gamla sådana alltså, i trä) med enorma orientaliska mässingssmycken på samma vägg, skittufft.

Vi blev kvar ganska länge hos dem, vilket gjorde att vi var rätt trötta i morse då vi gick upp klockan sju! Vi skulle nämligen åka ut till en bodega utanför stan tillsammans med Cathrine, en amerikan och en guide från Academia. På vägen dit tog vi ett tåg som tog en timme på sig att färdas 3 mil, det var inget speedat X2000 om jag säger så. Dessutom var det gammalt och packad med folk, nästan så att man kunde tro att vi var i Indien. Själva vingården var fantastiskt fin, enorma, gröna vindruvsodlingar och ett gammalt fint hus från slutet av 1800-talet som rustats upp inför en konferens (när detta ägde rum sa de inte). Så vi började med att dricka lite kaffe och njuta av solen. Det var ett fantastiskt väder och det kändes som sommar igen! Mina leggings var alldeles för varma. Efter det var det vinprovsmakning (och empanadas till det, alltså piroger, mums!). Min favorit blev väl inte helt oväntat Tannat Likör, som portvin. Efter det väntade, tatatataaaaa... Hästar!! Vi tog revansch för den andra lite halvmisslyckade hästutflykten (och slog den med hästlängder, höhö) och red omkring i ca en timme omkring vinodlingarna, laguner och ängar med eukalyptusträd och palmer. Nu kan jag stoltsera med en fin bonnbränna.

Det var helt klart en superdag! Förutom att jag höll på att svimma av törst innan vi kom hem (tog två timmar). Men det kan vi ju strunta i.

Nu ska vi göra läxorna så att Gastón inte skriker på oss i morgon. Sen kilar vi till Glinka och kollar på True Blood! Har jag tur hinner jag läsa lite i min Stieg Larsson bok som äntligen har kommit också! (Tack mamma!)

Besitos!

Shabby-chic goes Flåd.

Igår skrev jag ett inlägg men det verkar inte vilja publiceras. Hoppas detta lyckas bättre.

Idag följde vi med Academia på en liten tripp till Palacio Legislativo, riksdagen, i en del av stan som jag inte varit i. Den byggdes runt 1925-30 och var otroligt maffig. Den hade lika gärna kunnat stå i Rom (vilket är den mest storslagna stad jag kan komma på just nu). Den hade extrema detaljer och var väldigt påkostad. För det första var huset enormt och alla rum hade sin egna design som arkitekter från flera länder hjälpts åt med. Kan nämna enorma mosaikbilder i taket, marmorpelare, mönster i taket som gjorts i vackert trä med mönster i guld och rött, fantastiska reliefer... Jag undrar lite varför? Till och med innergården hade beklätts med målningar, det såg ut som ett enormt tygtryck. Jag fick lite vibbar av Vinterpalatset men i jämförelse var det här nästan smaklöst, det var pamp och flåd.

Efter det promenerade vi till "mediehuset" en skyskrapa(!) men världens utsikt som tyvärr var stängd och som också kändes helt malplacerad i utkanten av gamla stans ruffigt nergångna kolonialstil. Visst, fin byggnad, säkert jättenice att jobba i, men den passar nog bättre i Buenos Aires eller New York. Montevideo ska vara litet, mysigt och gammalt! Shabby-chic med en 23evåningars blankpolerad glasvas funkar inte! (speciellt inte med ful hajfenedesign...)

Vi tog oss i alla fall tillbaka till Plaza Matriz och drack en cola. Alla som var där var väldigt trevliga, en från USA, två från Kanada och en från Liverpool. Inte en enda tysk? Academia som är minityskland, knäppt! Det var det första som påpekades efter att vi alla presenterat oss.  Vi blev kvar så länge att vi missade Academias stängning och därmed våra böcker som vi lämnat kvar... Så nu kan vi inte göra våra läxor...
Åååååååååå vad tråkigt!!

Nu kom Rudolfo! Chau!

spiis!

Nu har skolan börjat ige och jag ska snart sätta i gång men läxorna. Vi fick en ny lärare, Gastón, som Oscar hade sista veckan innan mina föräldrar kom och hälsade på. Det kändes mycket bättre för han var mycket mer peppande och framförallt mer avslappnad en den andra, så nu slipper jag sitta och oroa mig över att behöva prata spanska. Det gjorde vi till och med nästan hela lektionen, och läraren berömde Oscar för att hans spanska blivit mycket bättre sen förra gången då de mest pratade engelska men nu pratade vi nästan enbart spanska, om det inte var något ord vi absolut inte fattade. Det känns ju kul! Då blir man peppad att fortsätta.

Vi har förresten bestämt oss för att köpa en söt liten miniugn, det börjar bli tröttsamt att äta stekta grönsaker, omelett gjord på stekta grönsaker och soppa. Vi gjorde ett försök med soja-milanesas (typ som schnitzel) men de smakade inget vidare... Så nu drömmer vi om ungsbakade grönsaker istället... och lasagne! Speciellt efter bröd, jag brukar äta mörkt bröd i vanliga fall men eftersom baguette i princip är det enda valbara alternativet så har det blivit vit deg till frukost alldeles för många dagar då vi inte hunnit göra gröt. Förhoppningsvis slut på det snart!

Jag har också fått låna en CD av Glinka med fina bilder i olika stilar på dansande tangopar, både tecknade och målade, så nu ska jag studera lite för at få inspiration! Min första (och enda) målning förstördes så jag måste börja om på en ny kula.

Nu ska jag äta majs! Chau!

Fredagsfest efter två veckors karantän!

I går gick vi ut med Cathrine (norska tjejen) som vi trodde hade åkt hem men det visade sig att hon bestämt sig för att stanna till maj! Dessutom ska hon plugga lite spanska med oss på Academia också så jag hoppas att hon också hamnar i morgongruppen.

Hon drog i alla fall ut oss tråkmånsar ur vår håla och vi åt på Bacacay (vi anser väl oss vara lite stammisar där nu, men varje gång vill de ge oss en engelsk meny trots att vi vägrar prata engelska när vi är där! De tycker kanske inte att vi är tillräckligt bra på spanska...) Sen gick vi vidare till La Ronda, som vanligt, och där sprang vi in i en karnevalgrupp som övade (eller de sprang, eller snarare dansade in i oss) så stämningen var på topp. Vi kände för att utforska lite fler ställen i stan så vi åkte till Pocitos (den lite "finare" delen av stan) eftersom Cathrine varit på en bar/klubb där som var bra, tyvärr var den stängd så vi hamnade på en mellanösterninspirerad bar som var väldigt mysig och som spelade en hel del "svenska" techohits och jag fick lite nostalgikänsla (efter knappt tre månader?). Vi övade spanska ett tag med dörrvakten innan vi gick hem och lovade att vi skulle komma tillbaka i kväll så det får vi väl ta och göra då... Nu har La Ronda fått konkurrens i alla fall. En sak jag reagerade på, på ett positivt sätt, är att vi inte träffat en enda person som varit otrevlig! Det är ju hemskt att det känns som något ovanligt men jag har bara stött på en enda vakt i stockholm som varit trevlig. Det samma gäller folk man träffar ute, här är folk jätteöppna och vänliga och pratar gärna, så långt från Vänner&Bekantas slagsmålskö mot garderoben man kan komma ungefär.

Jag känner hur som helst att jag trivs här fantastiskt bra och vill aldrig åka hem! Även fast jag längtar hem ibland till alla goa och fantastiska människor som finns där, det bor ju inte bara självupptagna bitchar i stockholm precis :)

Kram och chau!

I <3 dulce de lecheglass

Jag skriver en snabb liten uppdatering, snart börjar nämligen en fotbollsmatch som vi ska se nere hos Rudolfo och Trilce, vi var där i går kväll också och deras kompis genomskådade mitt fotbollsintresse inom fem minuter - det ligger ungefär på noll. När matchen var slut hade jag knappt hängt med på vilka som vann men jag gillar sällskapet så jag knatar glatt dit idag igen :)

Idag har vi suttit hemma hos Margarita och pratat lite med henne och Lilian, samt målat lite och för Oscars del gjort matte. Idag skulle vi ta tag i vårt slappa tjockisliv och promenera en runda, som det slutade med ledde till Michigan och deras basilikapizza och vidare till La Cigale och dulce de leche glass. Mums. Vi tar det där nya livet nån annan dag va?

Slut på slappet blir det i alla fall på måndag för då ska vi börja i skolan igen, om vi inte anmälde oss för sent men det lär vi få reda på imorrn. Då blir det hårt, plågsamt rabblande av verbböjningar igen. Jag är inte jätteförtjust i min förra lärare så jag hoppas att jag får någon ny...

I morgon ska vi träffa norskan igen, vi får se vad vi hittar på!

Chau!

Oscar och Cathrine


Utanför La Ronda

Palermo


Dagis? Sött i alla fall :)

hos Glinka


Oscar pluggar matte i höstsolen

Tillbaka till vardagen

Både jag och Oscar kände oss friska i lördags så vi gick hem till Glinka och pluggade lite, såg I am Legend och True Blood (men Alexander Skarsgård som ond vampyrledare!). Faktiskt riktigt bra, trots att jag inte gillar "zombie-filmer" och vampyrskräck.
   I går tog vi oss in till Parque Rodo och gick på marknaden där, till vår besvikelse hittade vi bara kläder! Så vi får klara oss med våra gamla alternativt nya svindyra grönsaker i en vecka till. Däremot har vi blivit förtjusta i det uruguayanska ungdomsmodet med mjukis/tränings/pjamasliknande byxor i trikå (för tjejer, i haremsmodell) och bomull (mönstrade, för killar, pjamasbyxor!) som är superinne, vi tänkte införa det i sverige också så vi måste åka tillbaka till marknaden och shoppa loss... Efter det åkte vi direkt hem till Glinka och fortsatte plugga (vilket betyder matte för Oscar och arbetsprover för mig) och nu är jag klar med en teckning! äntligen, bara fyra till och två och en halv målning... Det blir till att ligga i för min del. Vi stannade kvar till sent och såg True Blood igen, och idag ska vi fortsätta plugga/göra arbetsprover.

Hösten verkar ha gjort intåg och i lördags blåste det ordentligt, ösregnade och blixtrade. Min familj hade tur som valde den sista fina sommarveckan här! Det är skönt att slippa den allra mest tryckande värmen men nu vill jag inte ha det kallare! När det börjar bli vinter kommer Rudolfo och Trilce ta ner kaminen från vår lägenhet också, så vi kommer antagligen att frysa ihjäl. Hoppas inte :)

Nästa gång vi åker in till stan måste jag på allvar leta vykort igen, hitills har jag bara hittat fula, och det går inte för sig (ja, jag är töntig!).

Chau och kram på alla där hemma!

magsjuka?

Nu har jag också drabbats av vad vi tror är magsjuka. Fy så ovärt. Oscar börjar känna sig lite bättre i alla fall (efter mer än 3 dar!!) och nu ligger jag och väntar på söndag då jag förhoppningsvis kanske blir frisk. Hejdå helgplaner!

Dessutom kan jag inte läsa något för mittenboken saknas, så snälla mamma kan du inte skicka den? Jag kommer antagligen vara frisk innan den hinner fram men i alla fall...

Hasta söndag!

...

Det förra inlägget skulle egentligen publicerats i går men blogg.se hade något strul för sig så det gick inte.

Onsdagen blev ännu mindre produktiv, om man bortser från att jag fick skura kylskåpet efter att jag råkat hälla ut äckligt kikärtsvatten över två hyllplan och alla grönsaker.
  Oscar mår lite sämre så jag har beordrat honom att sova, så nu ligger han med en liter hemmagjord vätskeersättning kryddad med grön(!) mandarin och jag är inte avundsjuk. Han har förmodligen ätit något skumt och jag hoppas att han blir bättre snart och att han inte smittar mig med någonting.
   Under tiden har jag sökt runt på studera.se med det nedslående resultatet att man måste ha läst matte C för att få behörighet till grundkursen i företagsekonomi. Jäkla samhällsprogram! Ingenting för mig med andra ord.

Nu ska jag fortsätta att måla så att jag någon gång blir klar med åtminstone en tavla, jag behöver tre. Sen får jag väl springa till affären utan att Oscar märker nåt, vi har nämligen choklad hemma som ska räcka hela veckan men den planerar jag att äta upp nu. Ha!
   Jag måste också planera in lite aktiviteter man kan ägna sig åt när Oscar blivit frisk, det är tråkigt att bra hänga hemma! Jag har sökt omkring på google men ingenting i Montevideo verkar ha hört talas om internet eller engelsk översättning (i alla fall inte så man kan hitta det, inte ens universiteten! och shoppingcentrumen har inga öppetider på hemsidan! Vad är detta!) Iskra kanske känner till något? En motsvarighet till alltomstockholm skulle inte vara fel...:)

Hasta luego!

Böcker, barer och blod!

Denna vecka har inte varit så produktiv, visserligen är det bara andra dagen men i alla fall. Oscar började känna sig lite krasslig på söndagkvällen och från söndag till i går sträckläste jag Stieg Larssons "män som hatar kvinnor" som jag lovat mig själv att läsa i minst två års tid. Sjukt bra bok om sjuka, sjuka människor. Tyvärr tog mina föräldrar med sig två böcker av trilogin, den första och den sista!! Nu kan jag ju inte läsa vidare! Eller är det någon som läst dem och inte tycker att det spelar så stor roll att man hoppar över mittenboken?

Norskan vi träffade var jättetrevlig. Väldigt pratglad och förstod inte riktigt våra försök att prata långsamt och tydligt, hon babblade på och eftersom min norska är totalt obefintlig så förstod jag ungefär hälften och hon måste tyckt att vi var ett par segisar. Vi gick i alla fall ut på kvällen och träffade några av hennes kompisar här som alla var jättetrevliga! Tyvärr stannar hon bara till omkring den 19e men jag hoppas att vi drar ut igen nästa helg!

Söndagsasadon slutade i lite dramatik för min del. En av gästerna ville att jag skulle smaka på något och sa "blunda och smaka", men jag var lite skeptisk och frågade gång på gång vad det var men hon svarade inte, jag tror inte hon förstod vad jag försökte fråga. I alla fall sa hon att det är "dulce", alltså sött, och jag kopplade till "dulce de membrillo" som en nån slags hård fruktmarmelad och tänkte alltså "aha, frukt!". Så jag smakade. Och kände paniken när Oscar frågade vad det var och hon sa "blod". Jag trodde att jag skulle spy och sprang hem och det var ohyggligt pinsamt. Efter det klarade jag bara att äta lite glass 6 timmar senare för det kändes som att jag hade levrat blod i hela munnen. USCH!

Idag har jag dock lyckats äta lite riktig mat och vi promenerade ner till Michigan för se andra levande människor och inte ruttna bort i lägenheten. Nu har vi också varit i affären och köpt massa godis! Och nu ska vi slöa lite framför en film.

Det första jag ska göra när jag kommer hem är att äta quornfilé. (Men jag vill inte hem än på länge!!)

Chau!


Fluginvasion

Nu har vi nästan blivit kvitt alla myggor och kackerlackorna håller sig undan (peppar peppar!) men nu har vi istället fått en svärm av flugor som huserar i vår lägenhet! Äckligt! Och vi vet inte varför... Jag ska ut på jakt efter en flugspray.

Igår skulle vi i alla fall försöka leta upp det där dansstället jag hade hittat på internet. Men när vi kom dit var det en lokal för fridans i tango. Infon på hemsidan sa något annat, nämligen att de höll klasser i samba! Det kan ju också vara så att infon på sidan var väldigt gammal. Jag fortsätter alltså mitt sökande.

Efter nederlaget gick vi till Café Bacacay och drack kaffe och åt en supergod chokladtårta så då kändes allt bättre :) Sen hade vi bråttom till Glinka för hon hade sagt på morgonen att det skulle vara asado på kvällen, men vi hade visst förstått fel för den ska vara idag! Men vi fick zapatillosgratäng och satt och kollade på den nakna pistolen på spanska istället.

Idag ska vi träffa en norsk tjej som vi fått kontakt med genom academia, hon bor visst här med sin familj och ville träffa andra skandinavier, vi vet vad hon heter men that's about it. Hon kan vara 13 eller 52, vi har ingen aning! Så det ska bli spännande!

Piriapolis


Hängmattemys i Cabo Polonio


Sämre kunde man ju ha det

Mercado del Puerto


Karneval i Piriapolis


Cabo Polonio


Brorsan och jag!


...Men vem är vem?

Kustsightseeing

Efter B.A. tog vi en dag i Montevideo och promenerade till Punta Gorda och åt på den fina resurangen med fin utsikt! (Där salladsbilden är från). Sen drabbades alla av paltkoma och slappade i lägenheten innan vi åkte till Mercado de la Abundancia vid JovenTango) och åt världens godaste pizza! Innan dess sprang vi ner en snabbis till Artesanos-avdelningen där jag köpte min fina affisch och mamma köpte en egen, inte samma bild men av samma konstnär.

Dagen efter bar det av utåt mot kusten. Vi lunchade i Atlantida och sen åkte vi till Piriapolis och solade och åt de största glassar jag någonsin sett (jag orkade inte ens äta upp min, och jag har ändå en extramage enbart för glass!). Till vår besvikelse missade vi både en llamada och Julio Iglesias med en dag. (Oj vad ledsna vi var över att missa Julio...)
   Dag 2 fortsatte ut till Punta del Este där vi fick se sjölejonen igen! (Enligt Niklas vad det resans höjdpunkt). Vi åt lunch där och sen åkte vi till La Paloma och stekte på stranden och åt majs. Tanken var att vi skulle stanna där i två dagar men vi bokade om till en till natt i Piriapolis istället för att ta oss till Punta del Diablo. La Paloma var ganska likt fast större, så det skulle inte bli någon större aha-upplevelse att se samma sak igen. Dessutom trodde vi inte att mor och far skulle vara lika förtjusta i ett backpackerparadis som vi.
   3e dagen bilade vi till Cabo Polonio, det finns inga vägar ut dit utan vi var tvugna att åka "jeep" som snarare var en lastbil med lite bänkar på flaket. Bilen verkade inte heller vara i det nyaste laget och vägen var skumpig så jag oroade mig mest för att vi skulle välta. Men det var verkligen jättehäftigt! Först åkte vi över "sanddynor" som mer var en sandväg i skogen, och sen kom vi ut på en milsträckt  sandstrand med bara ett fåtal personer på som stod och övade något qi-gongliknande. Byn var jätteliten och söt med roliga hus med hängmattor överallt. Ett riktigt hippieställe och främst unga där också men mycket finare och mindre än Punta del Diablo.
   När vi kom tillbaka till Piriapolis fick vi höra att det skulle vara ett karnevaltåg på samma gata som vårt hotell! Jättekul! Vi köpte en pizza och satte oss på våra solstolar vid trottoarkanten och tittade. Kul för min familj som missade de stora tågen i Montevideo! Tyvärr hade min laddare glappat under natten så jag tog ett par bilder lite snabbt här och där och sen upptäckte jag att verkligen alla blev jättesuddiga. Jag ska se om jag kan hitta nån där man åtminstone ser vad det är, vid en snab anblick ser det ut som en hord människor som flyr i panik, inte dansande tjejer med fjäderskrud och trumslagare. Nästa dag var det sol och bad på schemat igen! Vi hann med att käka glass och spela några parti airhockey också innan vi åkte hem.

Vi hann vara hemma i lägenheten i ca en halvtimme innan det började ösregna, åska och blixtra. Snacka om tur med vädret! När vi reste längs kusten var det knappt ett moln på himlen.

Dagen efter åkte vi tillbaka till Mercado del Puerto och åt ihjäl oss på grillat och chokladefterätter. Jag har nog aldrig varit så mätt i hela mitt liv. När vi tittade på klockan insåg vi att vi skulle vara hemma hos Graciela och äta middag om två timmar, så det var bara att bege sig och proppa i sig mer. Hon hade gjort sin goda chokladsås! :D Den går ner hur mätt man än är.

Dagen efter (i tisdags) åkte jag och mamma till Punta Carretas shopping och handlade massa saker. Jag hittade en supergullig liten mate-kopp (kalebass, mugg, vad heter de?! Nu måste jag lära mig att tillaga teet också, för det är jag verkligen sämst på) en jättefin väska med blommorpå till mamma (som jag kommer sno när jag kommer hem!) och en hel kasse med målargrejer till mig! Jag har bestämt mig för att försöka söka in till Nyckelviksskolan så det blir till att jobba på för min del. Håll tummarna för mig!
   Sen åt vi på Don Trigo med Rudolfo, Trilce, Tomás, Glinka och Vladia. Jättemysigt även om det var svårt att prata med alla, tur att Rudolfo kan engelska!

Så igår var det som sagt tid för mina föräldrar att åka hem. Ganska skönt men samtidigt känns det tomt i lägenheten.

Nu tjatar Oscar på att jag ska diska. Chau!

Buenos Aires - andra gången gillt!

Nu börjar det bli dax för en uppdatering! Min familj åkte hem i går och vi har hunnit med att göra mycket de senaste två veckorna. Jag delar upp inläggen så att det inte blir för långt.

Samma dag som jag skrev förra inlägget åkte jag, mamma och pappa till Punta Carretas shopping och köpte biljetter till B.A. till måndagmorgonen. Tyvärr fanns det bara direktfärja från Montevideo så vi hann inte med att se Colonia som vi hade planerat.
   I B.A. hade vi lite strul med finanserna, det var omöjligt att hitta en bankomat! "Gå tre kvarter vänster" "Gå tre kvarter rakt fram" "Gå tre kvarter uppåt", alla vi frågade gav konstiga vägbeskrivningar som ledde oss längre och längre från vårt hostel men knappast närmre någon bankomat. Första intrycket kanske inte blev så himla bra, speciellt inte för min pappa som var lagom nöjd med att gå omkring halva stadsdelen bland sopor och hundskit över hela trottoarerna med växande skavsår.
   När vi väl fått ut pengar (Det visade sig finnas en bankomat bara ett kvarter från hostelet!) hittade vi en guidad busstur som skulle gå samma kväll. Letandet efter bankomaten gjorde att vi inte hann besöka den arabiska resturangen och min besvikelse var stor, men det blev bättre när vi insåg att vi hade hela den lilla minibussen för oss själva! Vi åkte runt i olika stadsdelar, åkte tunnelbana (stadens äldsta, den var jättesöt och det kändes som att tiden skruvades tillbaka ett par decenier) tittade på olika monument och hade det allmänt trevligt. Det var ett bra sätt att snabbt få en överblick av hur stan ser ut och alla var nöjda!
   Dagen efter tog vi en taxi till ett konstmuseum, som givetvis var stängt. Så vi gick tillbaka en bit till kyrkogården för att spana lite på Evitas grav. Vi stannade och kikade på ett fint monument, enligt guiden tillägnat stadens kvinnor, i form av en gigantisk blomma som öppnades 8 på morgonen och slöts 20 på kvällen. Jättefin! Helt klart ett konstverk i min smak, hade varit kul om den hade målats med någon fin färg innuti!
   Efter kyrkogården åkte vi till japanska trädgården, kanske inte det mest argentinska man kan göra men vi hade lite idétorka och den var väldigt fin! Efter att ha vandrat runt där ett tag och skrattat åt glupska koifiskar och feta ankor återvände vi till hostelet, checkade ut och åt glass på Nonna Bianca. Vi hade mer tid över än vad vi hade trott så vi åkte ner till hamnen och gick omkring på ett segelfartyg som var ombyggt till ett museum, jag var väl sådär road men det var skönt att sitta i solen! När vi var klara åt vi en ganska dyr och äcklig middag innan vi gick till färjan.

Den resan var lite mer lyckad än den första, vi skippade Boca och, vad vi vet, blev vi inte lurade på pengar. Jag tror att mina föräldrar uppskattade stan i alla fall trots en viss skepsis i början och att det var värt att åka över. Oscar kunde tyvärr inte följa med pga sitt matteplugg och det var såklart väldigt tråkigt. Det är också annorlunda att gå omkring och se saker när solen inte bränner för mycket, det tar lite udden av det hela att oroa sig för att svimma! 

RSS 2.0